Sacra Corona Unita se vyvinula jako odpověď na potřeby regionálních zločineckých skupin, které se sdružily za účelem ochrany a dalších nelegálních aktivit

Sacra Corona Unita je mafiánská organizace, která vznikla v Itálii v 70. letech 20. století. Tato organizace skutečně operuje v regionu Apulie (Apulia) na jihu Itálie. Sacra Corona Unita (SCU) se skládá z několika klanů, které jsou organizovány do hierarchické struktury. Její členové jsou zapojeni do různých nelegálních aktivit, včetně obchodu s drogami, vydírání, korupce a dalších zločinů. SCU se zaměřuje na regionální operace v Apulii, ale má také spojení s dalšími mafiánskými skupinami v Itálii a v zahraničí.

Přibližný počet členů SCU je obtížné přesně určit, protože mafie obvykle operuje tajně a informace o jejich strukturu a členství jsou často omezené. Nicméně, SCU je menší než jiné větší mafiánské organizace jako Cosa Nostra na Sicílii, Camorra v Kampánii nebo ‚Ndrangheta v Kalábrii. Jejich přítomnost v Apulii a vliv na místní ekonomiku a společnost jsou stále významnými bezpečnostními a sociálními výzvami, které italské úřady aktivně sledují a snaží se potlačit.

Sacra Corona Unita vznikla v 70. letech 20. století v regionu Apulie (Apulia) v jihu Itálie

Tato mafiánská organizace se vyvinula jako odpověď na potřeby regionálních zločineckých skupin, které se sdružily za účelem ochrany a dalších nelegálních aktivit. Je organizována do hierarchické struktury, podobně jako jiné mafiánské organizace. Skládá se z různých klanů (nazývaných také jako „ndrine“ nebo „locale“), které mají své vlastní vůdce a pravidla. Každý klan může mít svou specifickou oblast působnosti a specializaci v různých nelegálních aktivitách.

Hlavními aktivitami SCU jsou obchod s drogami (zejména kokainem), vydírání, korupce, praní špinavých peněz a další formy organizovaného zločinu. SCU se zaměřuje na kontrolu určitých aspektů místní ekonomiky a obchodních aktivit v Apulii. I když SCU je menší než jiné větší italské mafiánské organizace jako Cosa Nostra, Camorra nebo ‚Ndrangheta, má stabilní přítomnost v Apulii a má také spojení s dalšími mafiánskými skupinami v Itálii a v zahraničí.

Zákrok italských úřadů

Italské úřady podnikají kroky k potlačení aktivity SCU a jejího vlivu v Apulii. To zahrnuje zatýkání členů, zabavování majetku spojeného s organizací a posílení bezpečnostních opatření v regionu. Stejně jako jiné mafiánské organizace se i SCU zapojuje do mezinárodních obchodních a kriminálních sítí, což zvyšuje její vliv a složitost pro boj s ní.

    Napsat komentář

    Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

    error: Content is protected !!