Ze své tradiční základny Palermo ovládá sicilská mafie zločince a skupiny a zločin po celém světě

Mafie je nejetablovanější a geograficky nejrozmanitější organizovaná zločinecká skupina na světě a často využívá tohoto postavení jako prostředníka mezi ostatními skupinami. Francouzská zahraniční zpravodajská služba odhaduje, že se vrátí až 20 miliard dolarů z propraných zločineckých zisků každý rok do Palerma, města, které zaujímá 80. místo mezi italskými městy příjem na hlavu, ale pátý ve spotřebitelských výdajích.

Ve Spojených státech mafie je zločinecká aliance deseti hlavních „rodin“ nebo brugadů, z nichž každá mít kontrolu nad různými zločinnými a legitimními podniky v uznávané odlišné geografické oblasti Spojených států a Kanady. Od jeho počátků na Sicílii mafie emigrovala do Spojených států s
přistěhovalci na konci 19. století a původně se uchytil v New Orleans.

Počátkem 20. století mělo každé velké americké město kapitolu o mafii. Jejich činnosti byly původně omezeny na vydírání,ale začátkem 20. let 20. století místní „donové“ nebo šéfové, přešli k prostituci a hazardu. Ačkoli struktura, složení, členství, a dokonce i existencemafiánské rodiny se neustále mění, historicky existovalo 10 hlavních a dalších 15 podřízených rodin.

Mezi hlavní aktivity americké mafie patří:

obchod s drogami, kontrola odborů

korupce

půjčování

nelegální hazard

manipulace s burzou

převzetí legitimních podniků

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

error: Content is protected !!