Anti-Money Laundering/Combating the Financing of Terrorism

AML/CFT znamená „Anti-Money Laundering/Combating the Financing of Terrorism“ (Protipraní peněz/Boj proti financování terorismu). Jedná se o soubor opatření, postupů a právních předpisů navržených k identifikaci, monitorování a prevenci aktivit souvisejících s praním špinavých peněz a financováním terorismu.

Opatření proti praní peněz se zaměřují na ztížení nebo znemožnění procesu, kterým se zločinci snaží legitimizovat finanční prostředky získané z nelegálních činností, jako jsou drogové obchody, korupce nebo podvody. Na druhé straně, opatření proti financování terorismu se zaměřují na identifikaci a zablokování finančních toků, které by mohly být použity k financování teroristických činností.

Úsilí v oblasti AML/CFT zahrnuje provádění kontrolních opatření, jako jsou identifikace klientů, sledování transakcí, nahlášení podezřelých aktivit finančním úřadům a spolupráci na mezinárodní úrovni. Tyto opatření mají za cíl ochránit finanční systém před zneužitím zločinci a teroristy a zabránit jim ve využití finančních prostředků k ilegálním nebo nelegitimním účelům.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

error: Content is protected !!